Jaha

TJOHO TJOHEJ JIPPIEJEJ TJODELILEJ TJODELIHOO!

Här är jag dålig på att skriva
tror det är för att jag hellre papper vill riva
itu i små bitar som jag sen kan fästa på ett fodral till en skiva
en present till nån fin kanske det ska bliva
på så sätt kanske jag lyckas någon uppliva


Jag finner stor njutning i att på detta simpla sätt rimma
men önskar också att jag hade en moped jag kunde trimma,
så att jag ständigt och jämt överallt slapp simma
för det tar sån tid och ofta kommer jag fram en alldeles för sen timma.




hejhopp

Varför inte ha en jultall i år?
Så kan vi dansa kring jultallen och klä jultallen.

Nu ska jag gå in på bilddagboken och kolla på en alldeles äkta jultall.


arbetslös

Tänk!
Jag är arbetslös igen. Jag är tillbaka i den tillvaro där tider, väckarklockor, matlådor, ogräs, häckar, truckar, arbetskamrater inte längre existerar. Jag behöver inte kliva upp klockan sex och cykla i kylan i uppförsbacke med slutstation KYRKOGÅRDEN (en liten parenteshistoria kommer här: Varje gång jag under denna period fått frågan vad jag sysslar med, har jag alltid svarat med en lite MYSTISK och SPÖKLIK röst: "jag jobbar....på en kyrkogård". Det har inte varit min mening, jag har inte på något sätt försökt verka häftig eller cool eller nåt för att jag jobbar på en kyrkogård. Det bara blev. Faktiskt.). Jag behöver inte ta på mig alla de där lagerna av kläder och ändå frysa, räkna minuterna till kafferasten, lyfta tunga hinkar med ogräs, lyssna på två arbetskamraters ständiga prat om dataspel, tvspel, poker, bögskämt, (och SNÄLLA SNÄLLA, rasten kommer inte snabbare bara för att ni kollar på klockan var tionde minut. Det vore väl okej om detta ständiga klocktittande skedde i tysthet, men icket, även jag blir ju alltså påmind)...
Men!
Jag kan inte längre susa fram i en grön truck över de små vägarna på kyrkogården. Gasa, känna vinden i håret och snyggt bromsa in vid tillexempel en hög med kvistar. Eller varför inte på lunchrasten, när lunchen är uppäten och sockersuget sätter in, ta med sig några arbetskamrater, placera sig i de gula sätena på trucken och köra iväg på cykelvägarna mot coop? Springa in i affären i arbetskläder och välja något smaskigt (kanske den nya mörka chokladen med grapefruktolja och med bitar av mango i ...) för att sen åka tillbaka, fnissa i omklädningsrummet och ta sig en kopp kaffe (jag hade föressten en favoritkaffemugg. den var ganska liten, brun med blommor. det fanns bara en enda. den var min favorit och den var nästan alltid ledig. tänk nu står den där alldeles ensam i skåpet, det kanske inte är någon som längre dricker ur den när jag inte längre är där.. ) innan nästa arbetspass börjar.
Tänk också tillfredställelsen i att dra upp ett riktigt stort och segt ogräs ur marken. Först synen av det gigantiska ogräset som pryder en gravkulle, en grusgång eller inne i en häck, ja bara synen är fin. Men det bästa är förstås att låta sin hand klädd i en tjock arbetshandske gripa tag i det gigantiska ogräset och dra. Dra. Dra. Dra. Se ogräset mer och mer lämna den trygga platsen i jorden, för att tillslut helt och hållet ligga i handen med hela roten ute. Det är njutning. En njutning jag nu inte längre får vara med om eftersom jag är ARBETSLÖS.
Det blir ju heller inget mer fnissande åt knasiga arbetskamrater eller korsordslösande med andra arbetskamrater. Inget gofika, inga samtal med Biggan om ja.. vad som helst. och vad händer med Ring P1? Kropp och själ? Kulturnyheterna? Meny? (Visste ni att svensken i genomsnitt dricker 4 koppar kaffe om dagen? och att det finns kaffe med smak av hasselnötter och choklad? ska tydligen passa bra till nybakta kanelbullar) Relationsrådet? Fredagsflörten?
Tänk också dessa utflykter vi gjort. Lunch på droskan (ja inte för att det var särskilt gott), studiebesök på Röbäcks kyrkogård (haha. studiebesök. vi jämförde deras kyrkogård med våran, kände oss avundsjuka för att de hade andra sortes blommor att planterna på sina gravar..), brännsbollsturnering, kaffemingel på kyrkogårdsförvaltningen (Vi fick gå en tipsrunda där alla frågorna handlade om kyrkan. Jag tror jag gissade på varenda en. De bjöd iallafall på kaffe och kaka och vi missade väl en sisodär 1-2 timmar på vår arbetsdag.)

JA JISSES, jag tyckte visst om mitt jobb men jag är ändå glad att det är slut och nu har jag skrivit väldigt långt och jag antar att jag borde cykla iväg till arbetsförmedlingen nu för snart stänger de och sen kanske jag ska handla för numer har jag ju ett eget hem och därför måste jag köpa mat och laga mat och jag tycker det är väldigt trivsamt för jag kan också sysselsätta mig med att lyssna på radio i min ensamhet samtidigt som jag stickar eller kanske läsa högt ur Hamlet samtidigt som jag vandrar omkring på min runda svarta matta som min kära mor så kärleksfullt inhandlat till mig, eller varför inte tända alla ljus i mitt rum, sätta på en skiva och författa något JÄTTEpoetiskt eller kanske måla en tavla. Vill jag ha snabb sällskap så kan jag ju bara smyga i i lägenheten bredvid och vips har jag min mor eller bror eller bror nummer två att umgås med. Vi kanske dricker kaffe, eller sjunger opera i köket, eller ser på tv (Jag såg en film häromdagen. Den hette Elefantmannen. å, se den), eller så skriker vi lite eller kanske gör övningar på mammas pilatesboll. Orkar jag gå lite längre för sällskap så finns ju Sanna alldeles på andra sidan vägen, och det är ju alldeles fantastiskt underbart. 
 
Idag ploppade det ner ett brev i min brevlåda. Världens finaste brev och jag blev verkligen jätteglad.

Nej men, det kanske är dags att avsluta detta inlägg. Min kissblåsa sprängs (Vilket får mig att tänka på Greys anatomy som ju ganska nyss har haft säsongsstart, LYCKA, där det nämligen var en man som var helt inmurad i cement och hans kissblåsa kunde sprängas) och arbetsförmedlingen väntar på att ännu en liten stackare ska bli inskriven igen.

Tjarå !


bror

Albin, min bror 12 år, säger: Hur kommer du på dina namn egentligen? Krispikrus och Damlaraska är ju briljanta.

Jag gillar min bror.

Det är ju fredag igen


Fredagen kunde väl inte börja bättre, för vad fann jag väl inte längst bak i morgontidningen?
JO!
En kupong som ger mig en gratis latte på Barista. Rätt schyst start måste jag säga. 

En del andra glädjeinslag har också skett idag. Efter första rasten på jobbet viskade nästan Biggan till mig: Amanda, vad säger du om att vi är inne och städar efter lunch? Så får grabbarna vara ute i kylan?
Inte tackar man nej till ett sådant erbjudande när inte ens bomullssockar, tjocksockar, tröja på tröja på tröja på fodrad regnjacka, långkalsingar på arbetarbyxor på fodrade regnbyxor, mössa och halsduk gör att arbetet funkar utan många tankar av sorten: å det är så kallt, å vad jag fryser, å mina fingrar är som isbitar ...

Sen var ju arbetsdagen slut bara sådär hux flux och jag cyklade hem på min vackra vita springare (fast ja, någon springare är den ju egentligen inte) och placerade mig i soffan för att njuta lite av min dagliga stickning. Det åts falafel och jag fick besök av två bedårande damer. Elisabeth och Elin. Jag måste säga att de gav mig en ljuvlig fredag.

  OCH KAN MAN TÄNKA SIG!  NU, precis NU, NYSS, så hände ännu en alldeles fantastisk ljuvlig grej. Vart ska Amanda och Frida åka va? Jullov och låt oss leka, låt oss klura, låt oss krypa, låt oss hoppa, låt oss tänka, låt oss skratta, låt oss rulla. Boda Borg, snart kommer vi.


Utkast: Och sekunden ...

Och en stund efter att jag publicerat mitt blygsamma lilla första inlägg så kom en tanke flygande: "varför inte skriva lite till? Varför inte skriva jättemycket till? Jag har inte precis något annat att göra, så varför inte låta tangenterna knattra i takt med Fela Kutis saxofon och afrikanska trummor? Göra en kopp kaffe, plocka fram en skorpa och sätta mig tillrätta på den lilla stolen som står placerad framför datorn?"
Nej det finns inget som säger emot.

Onsdag och Amanda är sjuk:

1. Väckarklockan ringer
2. Jag stänger av väckarklockan
3. Jag sätter mig i sängen och känner att javisst är jag väl sjuk idag, inte för att jag känns varm men jag hostar ju faktiskt och aj visst har jag ont i halsen?
4. Jag sätter på min mobil
5. Jag skriver ett sms till Biggan(min chef) och säger att jag är sjuk
6. Biggan svarar : sköt om dig
7. Jag somnar om igen och sover den skönaste sömnen, den sömnen som infaller när man vaknat av en väckarklocka tidigt på morgonen och trott att man måste stiga upp men sen bestämt sig för att somna om. underbar sömn.  Några njutande a:n får illustrera hur det kändes: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .  Läses som a:et i ordet Allrum, Alltid, Askgrå, fast många efter varann.
8. Jag vaknar igen vid nio, börjar läsa Hamlet (Jamen ja jisses, det är ju spännande och BRA!!)
9. Min kropp vill ha mat
10. Jag kokar ett ägg, kokar te, rostar mackor, kletar på Hummus på en macka, ägg på den andra och placerar allt på en bricka.
11. Jag slår mig ner i soffan, under en filt. Äter min fantastiska frukost samtidigt som jag ser på "Gifta på låtsas", åh sicken underhållning, sicken kärlek! Jag njuter.
12. När filmen är slut så somnar jag i soffan. Drömmer att båda mina bröder är hemma, att Oskar vill dricka kaffe med mig. Jag känner mig helt otroligt jättekaffesugen i drömmen, så jag vaknar men kaffesuget hörde visst till drömmen.
13. Jag sätter nu på en skiva som min kära vän Sanna bränt ut till mig. Ljuvliga toner sprids i vardagsrummet och jag fortsätter med mitt lika ljuvliga handarbete: min stickning. En underbar sysselsättning, att sticka. Ljudet av stickorna som stöts in i varann, hela jag fylls av ett lugn och en total harmoni fyller min kropp. Ja jisses, testa själv vetja!
14. Nämen! Oskar är visst hemma. Det gör mig glad. Han äter frukost. Jag tittar på. Vi samtalar och läser tidningen.
15. Så har vi kommit till nutid. Fela kuti spelar

LÖFTET!

Jag har ju trots allt avgett ett löfte, och jag är minsann inte den som med lätthet bryter ett löfte. Så därför: HEJ HALLÅ TJOHO HUR ÄR LÄGET HÄR ÄR JAG, HÄR ÄR MIN BLOGG OCH HÄR ÄR MITT ALLRA ALLRA FÖRSTA OCH JÄTTEJÄTTEFÄRSKA BLOGGINLÄGG!

RSS 2.0