tjiha

EN GOD GREVE ÄR EN OSTÖRD GREVE

Rubrikrubrik

å, jag känner mig så nöjd med mig själv.
Det finns flera anledningar till att jag känner på detta vis. Eller ja, tre anledningar iallafall. Här är de tre anledningarna:  

NUMMER 1: Jag har med hjälp av youtube.com och en annan internetsida lyckats lista ut hur man stickar hälen på en tjocksocke. Jippiejej, för nu kan jag äntligen komma vidare och njutningen har varit fullkomlig vid varje maska jag stickat denna soliga, kalla, vintriga, fina fredag i november.  
NUMMER 2: Min middag blev en mycket god middag. Jag gjorde linsmorotsbiffar och det lyckades jag så bra med för det blev så väldigt gott och passade väldigt bra ihop med ett avocadogrejs jag också gjorde.
NUMMER 3: Jag bestämde mig för att laga min cykel och nu flyger den fram över vägarna igen. Min vita springare.

Det var mina tre anledningar.

Ikväll är jag helt ensam. Hela lägenheten är jättetom. Endast jag och Lurvan som är här. Det känns väldigt skönt. Jag ska kanske se på idol, eller sticka klart mina sockar, eller lyssna på musik, eller dricka te, eller dansa omkring (kanske mima lite också), eller kolla på gamla kort, eller läsa någon av mina ganska nyinköpta Galagotidningar, eller se en film, eller se några avsnitt av Mysteriet på Greveholm (!!!!!!!!!! Lånade alldelens nyss på bibblan, såg några avsnitt i morse. Det var verkligen den bästa julkalendern...), eller så gör jag allt.

sojamjölk

Livet i dess fulla prakt:

Att cykla jättesnabbt nerför en backe en sommardag när vindarna är varma och människor ler
Att göra hummus mitt i natten
Att gå på vattenpölar som blivit till is (man kan antingen: stampa sönder isen, försöka gå på isen utan att den går sönder, trycka lite lätt med foten på isen så att där bara bildas små fina sprickor)
Att dansa tills huvet, hjärtat, själen, kroppen är överallt och i kaos (bra kaos) och svetten rinner och fötterna gör ont
Att sitta på café i flera timmar fast man inte vet att det har gått flera timmar och oj nu är det visst kväll men det gör ingenting vi kan sitta här några timmar till för det finns ingen tid att passa och ja tack, ge mig en kopp te till och en mörk chokladbit med hela nötter i
Att bli sådär kall och röd om kinderna av vinterkylan
Att sitta under en filt och läsa Bamse samtidigt som en eld sprakar
Att ligga i en säng hela dagen och känna att det inte finns någon annanstans som man hellre vill befinna sig
Att gå genom frasiga, färgglada höstlövshögar
Att laga en god måltid och förtära den med några fina fina underbara och så kanske lite vin
Att vara uppe hela natten när det är sommar, ljust och varmt
Att bada naken i natten när det är sommar, ljust och varmt
Att komma på briljanta julklappsidéer
Att slå in de briljanta julklappsidéerna i häftiga, fina paket med papper, glitter och snören i olika färger
Att ha matlagningsprogram med sig själv
Att köpa en tesort man aldrig smakat förr
Att vara ute hela dagen och dricka något varmt ur en termos
Att ligga alldeles nära någon
Att upptäcka nya gator, nya caféer, nya hus, nya små butiker
Att dricka choklad och knapra skorpor efter kallt kvällsdopp i havet
Att vakna vintermorgnar och se julkalendern med täcket virat om sig

Det finns mer.
Men det får räcka för nu. 
För snart är det Greys. Sen ska jag till Ålidhem. Mys, översovning, film med Daniela och Mia.
Tjarå.


havremjölk

Föressten,
det är ju inte så att jag på något sätt ogillar Umeå. Här finns ju nästan alla mina fina, underbara, kära. Men bara nästan. Det är ju som det. Att det bara är nästan.


kokosmjölk

Jag har varit på en dejt.
I lördags var jag på en dejt.
Jag har aldrig varit på en dejt förut.
Det var en fantastiskt dejt.
Ville bara säga det .

jag är lite kissnödig

Klockan var halv sex på morgonen och jag klev ut från bussen jag befunnit mig i de senaste nio timmarna. Ut i kyla, ut i mörker, ut i ett snötäckt Umeå. Jag hämtade min lilla väska i bussens bagageutrymme och började min vandring hemåt i morgonen. Jag vandrade och vandrade. I 20 minuter vandrade jag. Skorna knarrade, snön knarrade. Jag kände mig lite ledsen, lite glad, lite trött, lite illamående, lite irriterad. Det sistnämnda kom av att jag så snällt lånade ut min mobil till en man på bussen. Han ville ringa ett samtal sa han. När det samtalet var klart sa han att han ville ringa ett till. Jag sa okej då, jovisst jamen ja det går väl för sig. Han pratade länge och jag såg sen att det var ett utlandssamtal han ringt. Det tycker jag var irriterande. Jag blev lite arg, men ägnade mig istället åt tankar som : Varför sitter jag på denna buss? Varför åker jag hem till Umeå? Andra tankar som flög fram genom mitt huvud var: Oj men titta, snö! Jag ser snö! det är snö på marken! Funderade även över om busschaffören som körde första halvan av vägen bodde där det var busschaufförsbyte, körde hon alltså hem till sig själv? Var det därför det var just där som det var byte av busschafför?  
Intressanta frågor.
Slutligen följde jag också med stor spänning den film de valt att visa. P.S I love you. Ja, oj, de väljer alltid filmer med sådan hög kvalitet och oförutsägbart slut på bussarna. Men det var skönt att det var ett lyckligt slut. Jag somnade ju nästan in med ett leende på läpparna.

Nu har jag sovit några timmar i min säng, tät ihopslingrad med Iglis. Han låg i min armhåla ungefär. 


Jag vill sitta på café och sticka och dricka kaffe och prata.

Judas med pungen

Jag har funnit en ny delikatess! Banan och tahini. Bara banan och tahini. Kleta lite tahini längst upp på bananen, ta en tugga, kleta lite mer tahini på bananen, ta en till tugga. Fortsätt så tills bananen är slut. Ljuvligt!

Det är tur att jag runtomkring mig har människor som befinner sig i en liknande situation som jag själv. De flesta har faktiskt rätt mycket ledig tid, vilket jag uppskattar till fullo eftersom jag då har människor att hitta på spännande små äventyr med. De senaste dagarna har väl de spännande små äventyren hållt sig borta, men jag har haft långa caféträffar med kaffe, mys och stickning (Jag och Sanna ska till och med på stickcafé ikväll!) och jisses JA, ibland kan mysiga caféträffar i höstmörkret vara det bästa som finns.
åh! jag längtar tills man kan ha mysiga vinterjulpysselkvällar med tända ljus och glögg och pepparkakor och en massa pysselsaker att göra små juliga konstverk av (man kan tillexempel göra en ubåt av toalettrullar som man sen kan hänga i julgranen. Det gjorde jag en gång. Den är väldigt fin och jag är väldigt stolt över den. Kanske är en ubåt inte det juligaste i hela världen men den är väldigt fin faktiskt ). Eller, åh, något nästan ännu mer julmysigt är att stiga upp på morgonen och se på julkalendern. Ta med sitt täcke och kura ner sig i soffan. I morgonmörkret ligga och få en dos av jul, äventyr, barnprogram. Tjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiipppppppppppiooooooooooooooooooooooe!

Nu ska jag snart bege mig till mormor och morfar, det blir trevligt och kul och kanske får jag höra en fantastiskt liten sång som morfar och hans vänner sjöng när de gick runt bland husen som små pojkar och lussade.
Först sa de :
Här kommer Judas med pungen,
pungen är tom.
Sång:
Kära goda vänner, skänk Judas en slant.

Den är väldigt bra och morfar har med sin mörka stämma sjungit den många gånger, med början typ för två år sedan. Plötsligt var den bara där. Han hade förr aldrig talat om sina äventyr som stjärngosse när han var en liten pojke men så en dag! och vilken dag, vilken tid, vilken sång!
Och vi njöt och bad han sjunga den om och om igen.
om och om igen.
om och om igen.
och inget var som förr.

Kanske ska jag avsluta detta lilla inlägg på det sätt som jag alltid, alltid avslutade mina dagboksinlägg när jag var typ 10-11 år. 

Pund pund älskade hund. 

Varför amanda varför?


RSS 2.0